180 gram dana külbastı
100 gram Tagliatelle makarna
75 gram sakız kabak
50 gram havuç
1 gram tane karabiber
10 gram tereyağı
2 cl. sızma zeytinyağı
2 gram sarımsak
40 gram kırmızı kapya biber
40 gram taze ıspanak
10 gram soya sos
Dana Külbastı Hazırlanışı
Tagliatelleyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika kadar haşladıktan sonra süzün. Renkli biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Havucun kabuklarını soyun ve kabakların uç kısımlarını alın. Sebzeleri jülyen doğrayın. Zeytinyağını geniş ve derin bir tavada kızdırın. Jülyen doğranmış sebzeleri ilave edip soteleyin. Tuz, karabiber ve taze baharat ekleyip tatlandırın. En son haşlanıp süzülmüş makarnayı ilave ederek birkaç dakika karıştırın. Ocaktan alın.
Bir yandan Dana kontrfile etini bir santim kalınlığında kesin, tuz, karabiber, zeytinyağı ve soya sos ile marine edin. Önceden ısınmış ızgarada her iki yanını ikişer dakika pişirin, servis tabağına alın. Sebzeli tagliatelleyi servis tabağında et ile birlikte Sıcak servis yapın.