Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dana Külbastı

Dana Külbastı

sana-külbastıDana Külbastı Malzemeler

180 gram dana külbastı

100 gram Tagliatelle makarna

75 gram sakız kabak

50 gram havuç

1 gram tane karabiber

10 gram tereyağı

2 cl. sızma zeytinyağı

2 gram sarımsak

40 gram kırmızı kapya biber

40 gram taze ıspanak

10 gram soya sos

 

Dana Külbastı Hazırlanışı

Tagliatelleyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika kadar haşladıktan sonra süzün.  Renkli biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Havucun kabuklarını soyun ve kabakların uç kısımlarını alın. Sebzeleri jülyen doğrayın. Zeytinyağını geniş ve derin bir tavada kızdırın. Jülyen doğranmış sebzeleri ilave edip soteleyin. Tuz, karabiber ve taze baharat ekleyip tatlandırın. En son haşlanıp süzülmüş makarnayı ilave ederek birkaç dakika karıştırın. Ocaktan alın.

Bir yandan Dana kontrfile etini bir santim kalınlığında kesin, tuz, karabiber, zeytinyağı ve soya sos ile marine edin. Önceden ısınmış ızgarada her iki yanını ikişer dakika pişirin, servis tabağına alın. Sebzeli tagliatelleyi servis tabağında et ile birlikte Sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir