Hayatı kolaylaştırmak için birbirinden şık, sağlıklı ve kullanışlı ürünler sunan ve mutfakları renklendiren Tupperware; Derin Dondurucu Rehberi’nde gıdaları mevsiminde ve besin değerleri kaybolmadan saklamanın püf noktalarını sunuyor. Tupperware’in derin dondurucuya özel ürünleri ile hediye edilen derin dondurucu rehberi sonbahar – kış mevsimlerinde hamarat kadınların mutfaktaki başucu kitabı olacak.
Geniş ürün yelpazesiyle mutfakların sağlıklı beslenme ve saklama danışmanı Tupperware, yaklaşan kış mevsimi için hazırladığı “Derin Dondurucu Rehberi”nde çeşitli gıdaların sağlıklı şekilde dondurulması konusunda altın öneriler sunuyor.
Rehberde; mevsim sebze ve meyvelerinden pişirilmiş yemeklere, et ve deniz ürünlerinden çiğ yumurta ve hamur işlerine kadar çeşitli gıdaların, vitamin ve mineral değerlerini kaybetmeden, en uygun şekilde dondurularak saklanması hakkında bilgiler yer alıyor.
Mevsiminde tüketilen gıdaların sağlıklı beslenme açısından önemli ve yiyeceklerin bol olduğu dönemde alınmasının da bütçe tasarrufuna yardımcı olduğunu vurgulayan rehberde; dondurma yöntemlerine ek olarak çözdürme bilgilerine de dikkat çekiliyor. Şoklama, özellikle meyvelerde kullanılan şurup ile saklama, mikrodalga fırında çözdürme, şekerli saklama, buzdolabında çözdürme gibi yöntemler özellikle yiyeceklerin çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor.
Yiyeceklerin mevsiminde derin dondurucuda saklamanın yanı sıra saklama yöntemi, dondurucuda kalma süresi ve kullanmadan önce yapılması gereken özel çözdürme tekniklerinin detaylarını aktaran ‘’Tupperware Derin Dondurucu Rehberi’’ Tupperware’in derin dondurucuya özel ürünlerinden satın alan müşterilerine hediye ediliyor.