Kuzu Kulaklı Kısır İçin Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kuru reyhan
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 demet kuzu kulağı
10 dal frenk soğanı
Yarım demet nane
Birkaç yaprak marul
Kuzu Kulaklı Kısır Hazırlanışı:
Geniş bir tepsiye bulguru aktarın. Salçaları ekleyin. Sıcak suyu ilave edip iyice karıştırın. Kuru reyhanı da ekleyip tatlandırın. Tepsinin üzerini bir kapakla kapatın, yeterince şişmesi için yarım saat kadar bu şekilde bekletin.
Yeşillikleri çok ince kıyıp yeterince dinlenmiş bulgurlu karışıma ilave edin. Karıştırıp kalan malzemeyi de ekleyin. İsteğe göre küçük bardaklara paylaştırabilir, ince dilimlenmiş limon ile süsleyebilirsiniz.