Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Kuzu Kulaklı Kısır

Kuzu Kulaklı Kısır

Kuzu-Kulaklı-KısırKuzu Kulaklı Kısır İçin Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı kuru reyhan

4 çorba kaşığı nar ekşisi

1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı

1 demet kuzu kulağı

10 dal frenk soğanı

Yarım demet nane

Birkaç yaprak marul

Kuzu Kulaklı Kısır Hazırlanışı:

Geniş bir tepsiye bulguru aktarın. Salçaları ekleyin. Sıcak suyu ilave edip iyice karıştırın. Kuru reyhanı da ekleyip tatlandırın. Tepsinin üzerini bir kapakla kapatın, yeterince şişmesi için yarım saat kadar bu şekilde bekletin.

Yeşillikleri çok ince kıyıp yeterince dinlenmiş bulgurlu karışıma ilave edin. Karıştırıp kalan malzemeyi de ekleyin. İsteğe göre küçük bardaklara paylaştırabilir, ince dilimlenmiş limon ile süsleyebilirsiniz.

OKU ➤  Türkiye’deki Şefler Teknoloji Meraklısı Çıktı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir