Malzemeler
350 gram iç bakla
10 gram konserve mısır
5 adet domates
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy kabak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber
1 çorba kaşığı salça
2 tablet et suyu
1 tatlı kaşığı kişniş
1 adet ince doğranmış kereviz sapı
Tuz, karabiber
Meksika Usulü Bakla Çorbası Tarifi:
Baklaları yıkayıp limonlu suda bekletin. 3 adet domatesi mutfak robotunda çekip püre haline getirin. Kalan domatesin kabuğunu alın ve iri küpler halinde kesin. Soğanı ince kıyın. Bir tencereye zeytinyağını koyup, soğanları hafifçe kavurun. Kıyma, sarımsak ve pul biberi ilave edin. Karışımı bir süre pişirdikten sonra domates püresini ve salçayı ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Üzerine suyunu ve baklaları katın. Bu şekilde kısık ateşte olmak kaydıyla 10 dakika süreyle, ağzı yarı kapalı kaynatın. Kabakları, kereviz sapını ve et bulyonu ilave edip 10 dakika daha pişirdikten sonra, mısır ve küp şeklinde doğranmış domatesi, tuzu, karabiberi atıp bir miktar daha kaynatın. Çorbayı sıcak olarak servis yapın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile servise sunabilirsiniz.
derginizi büyük bir zevk le okuyup takip ediyorum.bundan sonraki sayılarınızda yöresel yemeklere yer verirseniz sevinirim