Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Milföylü Çilek Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in İftar Yemekleri, Tatlı Tarifleri
468 25
0
Milföylü Çilek Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Milföylü-Çilek-Tatlısı-yemek-zevkiMilföylü Çilek Tatlısı İçin Malzemeler:

2 adet milföy Hamuru

100 gram çilek

5 adet yumurta sarısı

1 bardak portakal suyu

1 paket vanilya

100 gram şeker

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı:

Yumurta sarısı, 100 gram şeker, portakal suyunu derin bir kaba koyup vanilya ile kısık ateşte krema haline gelinceye kadar pişirin. İstenilen kıvama geldikten sonra soğumaya bırakın.

2 adet milföy hamurunu merdane ile ince şekilde açın. Açtığınız hamurun kabarmaması için çatal yardımıyla göz göz delikler delin ve bir pasta kalıbı ile kesin. 3 parça halinde 150 derecelik fırında pişinceye kadar bırakın. Hazırladığınız kremayı ilk hamurun üzerine sürün. Üzerine çilekleri yerleştirin. Yine üzerine kremayı sürüp üzerine hamuru yerleştirin. Aynı şekilde krema ve çilekleri yerleştirip, kremadan sonra son hamuru da koyup, krema ve çilek ile süsleyin. Çilek sos ve arzunuza göre dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tags: hafif tatlılariftar tatlısıMilföylü Çilek TatlısıMilföylü Çilek Tatlısı HazırlanışıMilföylü Çilek Tatlısı MalzemelerMilföylü Çilek Tatlısı nasıl yapılıyor?Milföylü Çilek Tatlısı TarifiMilföylü Çilek Tatlısı Yapımıramazanramazan menüsüyemek zevki
Previous Post

Mantarlı Ekmek Video

Next Post

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki