Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Milföylü Çilek Tatlısı

Milföylü Çilek Tatlısı

Milföylü-Çilek-Tatlısı-yemek-zevkiMilföylü Çilek Tatlısı İçin Malzemeler:

2 adet milföy Hamuru

100 gram çilek

5 adet yumurta sarısı

1 bardak portakal suyu

1 paket vanilya

100 gram şeker

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı:

Yumurta sarısı, 100 gram şeker, portakal suyunu derin bir kaba koyup vanilya ile kısık ateşte krema haline gelinceye kadar pişirin. İstenilen kıvama geldikten sonra soğumaya bırakın.

2 adet milföy hamurunu merdane ile ince şekilde açın. Açtığınız hamurun kabarmaması için çatal yardımıyla göz göz delikler delin ve bir pasta kalıbı ile kesin. 3 parça halinde 150 derecelik fırında pişinceye kadar bırakın. Hazırladığınız kremayı ilk hamurun üzerine sürün. Üzerine çilekleri yerleştirin. Yine üzerine kremayı sürüp üzerine hamuru yerleştirin. Aynı şekilde krema ve çilekleri yerleştirip, kremadan sonra son hamuru da koyup, krema ve çilek ile süsleyin. Çilek sos ve arzunuza göre dondurma ile servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Karışık Meyve Suyu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir