Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Yaz Pudingi

by Yemek Zevki Editör
21 Haziran 2015
in İftar Yemekleri, Tatlı Tarifleri
483 10
0
Yaz Pudingi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yaz-Pudingi

Yaz Pudingi Malzemeler:

Kek İçin:

3 adet yumurta

220 gram toz şeker

125 ml. süt

125 ml. sıvı yağ

225 gram un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Sos İçin:

150 gram böğürtlen

300 ml. su

200 gram şeker

Süsleme İçin:

Frambuaz Çilek Kremşant

Yaz Pudingi Hazırlanışı:

Kek için; Yumurtaları şekerle çırpın. içine süt ve sıvı yağı ilave edin . Son olarak bütün kuru malzemeleri ekleyin ve içi yağlanıp unlanmış düz bir kek kalıbında ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Kek pişerken böğürtlen su ve şekeri ocakta kaynatın. Böğürtlenler pelteleşinceye kadar pişirin. Sonrasında blenderdan geçirerek süzgeç yardımıyla süzüp soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi yatay 2 cm. kalınlığında patlar şeklinde kesin. 8 cm. çaplı bir kesme aparatıyla kestiğiniz her pattan yuvarlaklar çıkarın. Kestiğiniz yuvarlakların her birini hazırladığınız sosa batırın. 1 kat kekin üstüne çilek böğürtlen ile doldurup aynı işlemi 3 kat kek oluncaya kara sürdürün. Yani 3 kat kek ve 2 kat meyve olacak şekilde üst üste yerleştirin. Buzdolabında 3 saat kadar dinlendirin. En üst katına sıkma torbasıyla kremşantiden sıkıp üstünü çilek ve frambuaz ile doldurun, çok az sos akıtıp servis edin

Tags: Yaz PudingiYaz Pudingi HazırlanışıYaz Pudingi MalzemelerYaz Pudingi TarifiYaz Pudingi yapımı
Previous Post

Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi

Next Post

Ramazan tatlınız Zeynel’den

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ramazan tatlınız Zeynel’den

Ramazan tatlınız Zeynel’den

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki