Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
200 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Harcı için:
300 gram dana kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber
Kızartma için:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Bulgurlu Yumurtalı Köfte Tarifi:
Bulguru kaynar su ile yıkayıp süzün, bir tepsiye alın. Üzerine kıyma, salça, tuz, karabiber katıp iyice yoğurun. Arada bir üzerine biraz su serperek hamur haline getirin. Yumurta büyüklüğünde koparıp, elinizi su ile ıslatarak içini oyun. Yeteri kadar harç koyup kapatarak yuvarlayın. Yumurtaları az tuzla çırpın. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızgın sıvı yağda kızartarak servise hazırlayın.
Harcın hazırlanması:
Kıymayı teflon tavada kavurun. İnce doğranmış soğan ve tereyağını katıp iyice kavrulmasını sağlayın. İri kıyılmış ceviz, tuz, karabiberi ekleyip ateşten alın. Soğuyunca köftelerin içinde kullanın.
Bende sizin gibi yapıyorum, kızartmalar güzel ama tabii ki sağlıksız.İnsan sağlıklısına alışınca, diğeri zaten ağır giyoler. sevgilerle
Oncelikle tarhana dan lsilayabam. Ben Turkiye nin parisi denilen yerden yani Gaziantep ten yada baklavalar diyari denilen yerden geldim buraya Daha once avrupa ulkelerinde bir cok yer gordum ve uzun yillar avrupaca yasadim ama yunanistana hic gelmemisken avrupa ulkeleri gibi bir yer diye dusunuyordum, ama cok yanilmisim. Buraya Gelmek Gaziantepte bir mahalleden digerine gitmek gibi bir sey oldu benim icin. Ve Tarhana ise pazarda gorduklerim annemin yaptigi tarhana nin aynisi olmasina sasirdim dolaysi ile bu lezzete pek de yabanci degilim.Peynirler konusunda ise ben bir peynir kurduyum ve peynirin kokusundan icinde ne kadar tuz var size soylerim ):)burda yasamak bence gercekten harika ve son olarak adini bile soyleyemedigim o sizinde yeemdiginiz sey var ya iste o benim icin cok ilgi cekici degil )bu arada elinize saglik guzel bir site olmus Papatya hanimSaglikla kalin