Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çilekli Ekler

Çilekli Ekler

cilekli-ekler

Çilekli Ekler Malzemeler:

50 gram su

50 gram tereyağı

50 gram süt

80 gram un

2 adet yumurta

Pastacı kreması

Çilekli Ekler Hazırlanışı:

Su, tereyağı ve sütü bir arada kaynattıktan sonra içine un ekleyin. 5 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışımı bir mayonez tenceresine alın. Çırpma teli yardımıyla yumurtaları yavaşça hamura yedirin. Teflon bir tepsinin içine sıkma torbasıyla ekler veya profiterol şekli vererek dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış bir fırında 30 dakika süreyle pişirin. Pişen eklerin içerisine pastacı kreması sıkıp taze çileklerle servis edin.

OKU ➤  Ekler Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir