Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Etli ve Cevizli Güveç

by Yemek Zevki Editör
03 Mayıs 2015
in Et Yemekleri
468 25
0
Etli ve Cevizli Güveç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

etli-ve-cevizli-guvec

Etli ve Cevizli Güveç Malzemeler:

200 gram ceviz

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 kilo kuşbaşı et (dana veya kuzu)

1 diş sarımsak

2 adet kapya biber

2 adet orta boy soğan

1 su bardağı domates suyu

Taze çekilmiş tuz ve karabiber

250 gram kültür mantarı

2-3 dal maydanoz

Etli ve Cevizli Güveç Hazırlanışı:

Sarımsakları dilimleyin. Çekirdeklerini temizlediğiniz kapya biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. Soğanı da ay şeklinde doğrayın. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dilimleyin. Tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Eti ilave edin. Etin rengi değişene kadar kavurun. Kevgirle tavanın içinden eti süzüp bir tabağa aktarın. Tencerenin içine sarımsağı, biberi ve soğanı ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra eti tekrar tencereye alın. Birkaç kez karıştırın. Cevizleri de ilave edin. 1 dakika daha kavurun. En son domates suyunu, taze çekilmiş tuz ile karabiberi ekleyerek tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte birkaç kez kaynattıktan sonra ateşi kısın. 1 saat pişirin. 1 saatin sonunda dilimlenmiş mantarları ekleyin, 15 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. 5 dakika demlendikten sonra isteğe göre kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapın

 

Tags: Etli ve Cevizli GüveçEtli ve Cevizli Güveç HazırlanışıEtli ve Cevizli Güveç MalzemeleriEtli ve Cevizli Güveç Tarifi
Previous Post

Safranlı Kek

Next Post

Deniz Mahsulleri Marul Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Deniz  Mahsulleri  Marul  Dolması

Deniz Mahsulleri Marul Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki