Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Etli ve Cevizli Güveç

Etli ve Cevizli Güveç

etli-ve-cevizli-guvec

Etli ve Cevizli Güveç Malzemeler:

200 gram ceviz

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 kilo kuşbaşı et (dana veya kuzu)

1 diş sarımsak

2 adet kapya biber

2 adet orta boy soğan

1 su bardağı domates suyu

Taze çekilmiş tuz ve karabiber

250 gram kültür mantarı

2-3 dal maydanoz

Etli ve Cevizli Güveç Hazırlanışı:

Sarımsakları dilimleyin. Çekirdeklerini temizlediğiniz kapya biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. Soğanı da ay şeklinde doğrayın. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dilimleyin. Tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Eti ilave edin. Etin rengi değişene kadar kavurun. Kevgirle tavanın içinden eti süzüp bir tabağa aktarın. Tencerenin içine sarımsağı, biberi ve soğanı ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra eti tekrar tencereye alın. Birkaç kez karıştırın. Cevizleri de ilave edin. 1 dakika daha kavurun. En son domates suyunu, taze çekilmiş tuz ile karabiberi ekleyerek tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte birkaç kez kaynattıktan sonra ateşi kısın. 1 saat pişirin. 1 saatin sonunda dilimlenmiş mantarları ekleyin, 15 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. 5 dakika demlendikten sonra isteğe göre kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapın

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir