Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Kremalı Ceviz Çorbası

by Yemek Zevki Editör
07 Mayıs 2015
in Çorba Tarifleri
478 15
0
Kremalı Ceviz Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kremalı-ceviz-çorbası

Kremalı Ceviz Çorbası Malzemeler:

1 su bardağı doğranmış ceviz

3-4 su bardağı tavuk suyu

1 dal taze sarımsak 1 dal taze soğan

1 dal kereviz sapı

1 çay kaşığı ucu kadar öğütülmüş muskat

2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı krema

1-2 dal doğranmış taze kişniş

Kremalı Ceviz Çorbası Hazırlanışı:

Tavuk suyunu tencereye aktarın. önce kıyılmış taze sarımsağı, taze soğanı, kerevizi ve cevizi ilave edin. Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 10 dakika sonra ocaktan alın. Kapağını açmadan yarım saat dinlendirin. Daha sonra mikserde püre haline gelene dek ezin. Çorbayı sıcak sıcak sunmadan önce kremasını hazırlayın. Bunun için tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Topaklaşmaması için hızlıca karıştırın. Kremayı ip gibi yavaş yavaş ilave ederek kıvamlı bir sos hazırlayın. Çorbayı ısıtıp servis kaselerine paylaştırın. Kreması, yarım ceviz içi ve doğranmış taze kişniş ile lezzetlendirip sıcak sıcak servis yapın. Aklınızda bulunsun: Çorbayı tereyağında hafifçe kavrulmuş toz biberden hazırladığınız sosla da servis yapabilirsiniz

Tags: Kremalı Ceviz ÇorbasıKremalı Ceviz Çorbası HazırlanışıKremalı Ceviz Çorbası MalzemelerKremalı Ceviz Çorbası Tarifi
Previous Post

Genç Aşçılar, Zeytinyağının İnceliklerini Komili İle Öğreniyor

Next Post

Etli Yaprak Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki