Kremalı Ceviz Çorbası Malzemeler:
1 su bardağı doğranmış ceviz
3-4 su bardağı tavuk suyu
1 dal taze sarımsak 1 dal taze soğan
1 dal kereviz sapı
1 çay kaşığı ucu kadar öğütülmüş muskat
2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı krema
1-2 dal doğranmış taze kişniş
Kremalı Ceviz Çorbası Hazırlanışı:
Tavuk suyunu tencereye aktarın. önce kıyılmış taze sarımsağı, taze soğanı, kerevizi ve cevizi ilave edin. Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 10 dakika sonra ocaktan alın. Kapağını açmadan yarım saat dinlendirin. Daha sonra mikserde püre haline gelene dek ezin. Çorbayı sıcak sıcak sunmadan önce kremasını hazırlayın. Bunun için tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Topaklaşmaması için hızlıca karıştırın. Kremayı ip gibi yavaş yavaş ilave ederek kıvamlı bir sos hazırlayın. Çorbayı ısıtıp servis kaselerine paylaştırın. Kreması, yarım ceviz içi ve doğranmış taze kişniş ile lezzetlendirip sıcak sıcak servis yapın. Aklınızda bulunsun: Çorbayı tereyağında hafifçe kavrulmuş toz biberden hazırladığınız sosla da servis yapabilirsiniz