Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Florantin Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
29 Mayıs 2015
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Florantin  Kurabiye
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

florantin-kurabiye

Florantin Kurabiye Malzemeler:

60 gram kuru kayısı

75 gram esmer şeker

75 gram tereyağı

125 ml. krema

4 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı un

75 gram kıyılmış badem

75 gram file badem

125 gram beyaz çikolata

1 tatlı kaşığı tereyağı

Florantin Kurabiye Hazırlanışı:

Kayısıları incecik kıyın. Şekeri, tereyağı, krema ve bal ile birlikte tencereye alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Un ve kayısıları ekleyin, 1-2 dakika pişirin, tencereyi ocaktan alın ve bademleri ekleyin. Fırını 160 derecede ısıtın. Hamurdan, tatlı kaşığıyla küçük parçalar alın ve aralıklı olarak (yaklaşık 4’er santimetre) yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeleri fırında yaklaşık 12 dakika kızarana kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve isteğe göre beş santim çapında, içine pişirme spreyi sıkılmış çemberle şekillendirin. Bunun için çemberi kurabiyelerin etrafına yerleştirin ve bastırın. Kurabiyeleri fırın tepsisinde soğumaya bırakın, ardından spatula ile tepsiden alıp çevirin. Kuvertürü doğrayın ve yağla birlikte benmari usulü eritin. Florantin kurabiyelerin tabanını çikolatayla kaplayın ve dilerseniz florantin kurabiyelerinizi mikrodalgada ısıtıp dondurma eşliğinde sıcak tatlı olarak da servis edebilirsiniz

Tags: Florantin KurabiyeFlorantin Kurabiye HazırlanışıFlorantin Kurabiye MalzemelerFlorantin Kurabiye TarifiKurabite TarifiKurabiye
Previous Post

Nestlé’nin “Beslenebilirim” Projesine Birincilik Ödülü

Next Post

Trileçe Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Trileçe Tatlısı

Trileçe Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki