Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Pırasalı Börek

Pırasalı Börek

pırasalı-borek

Pırasalı Açma Börek Malzemeler:

6 adet yumurta

1 su bardağı zeytinyağı

2 su bardağından iki parmak eksik su

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yeteri kadar tuz

Harç İçin:

1 adet soğan

3 dal pırasa

1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

300 gram haşlanmış et (kuşbaşı doğranmış)

1 adet havuç

3 adet haşlanmış patates

Yeteri kadar tuz ve karabiber

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1’er çorba kaşığı haşhaş tohumu ve çörekotu

Pırasalı Açma Börek Hazırlanışı:

Harç için; Kıyılmış soğan ve pırasayı zeytinyağında soteleyin. Et ve rendelenmiş havucu ilave edip, havuç yumuşayana dek sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Küp doğranmış patates ilave edip harmanlayın.

Hamur için; Yumurta sarısı, zeytinyağı, su, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba alın. Un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirip yeniden yoğurun. Hamuru büyük boy yuvarlak fırın tepsisinin iki-üç katı büyüklüğünde açıp, kenarları sarkacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yayıp, sarkan hamurları ortada toplayın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın

OKU ➤  Pırasalı Açma Börek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir