Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Pırasalı Börek

by Yemek Zevki Editör
18 Ocak 2017
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Pırasalı Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pırasalı-borek

Pırasalı Açma Börek Malzemeler:

6 adet yumurta

1 su bardağı zeytinyağı

2 su bardağından iki parmak eksik su

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yeteri kadar tuz

Harç İçin:

1 adet soğan

3 dal pırasa

1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

300 gram haşlanmış et (kuşbaşı doğranmış)

1 adet havuç

3 adet haşlanmış patates

Yeteri kadar tuz ve karabiber

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1’er çorba kaşığı haşhaş tohumu ve çörekotu

Pırasalı Açma Börek Hazırlanışı:

Harç için; Kıyılmış soğan ve pırasayı zeytinyağında soteleyin. Et ve rendelenmiş havucu ilave edip, havuç yumuşayana dek sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Küp doğranmış patates ilave edip harmanlayın.

Hamur için; Yumurta sarısı, zeytinyağı, su, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba alın. Un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirip yeniden yoğurun. Hamuru büyük boy yuvarlak fırın tepsisinin iki-üç katı büyüklüğünde açıp, kenarları sarkacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yayıp, sarkan hamurları ortada toplayın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın

Tags: Pırasalı Açma BörekPırasalı Açma Börek HazırlanışıPırasalı Açma Börek MalzemelerPırasalı Açma Börek Tarifi
Previous Post

Baharatlı Cips

Next Post

Etli Biber Dolma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Etli Biber Dolma

Etli Biber Dolma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki