Mantarlı Kuzu Şiş Malzemeler:
1 kilo kuzu şiş
7-8 adet mantar
1-2 adet kapya biber
1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi
12 yemek kaşığı (120 ml.) su
9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ
Mantarlı Kuzu Şiş Hazırlanışı:
Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisini, suyu ve sıvı yağı iyice karıştırın. En son mantarları ilave edin, hafifçe karıştırın. Üzerini folyo ile örtüp buzdolabına aktarın. Baharat tadının kuzu şişlere geçmesi ve daha lezzetli olması için en az 1 saat bekletin. Dinlendirdiğiniz etleri , irice doğradığınız kapya biber parçalarını ve mantarları şişlere dizin. Mangalda her tarafı eşit kızaracak şekilde pişirin. isteğe göre garnitürlü bulgur pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz