Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Hazır Çorba Pazarı 155 Milyon TL’ye Ulaştı

by Yemek Zevki Editör
27 Nisan 2015
in Haber Turu
488 5
0
Hazır Çorba Pazarı 155 Milyon TL’ye Ulaştı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ezogelinYaklaşık 11 milyon hanenin hazır çorba tükettiği Türkiye’de pazarın büyüklüğü geçen yıl 155 milyon liraya ulaştı. Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) verilerine göre Türkiye, dünyada en çok çorba tüketen ülkelerden biri. Türkiye genelinde tüketilen çorbaların yüzde 16’sını ise hazır çorbalar oluşturuyor.

Dünyada en çok çorba tüketen ülkelerden biri olan Türkiye’de hazır çorba pazarı da büyümeye devam ediyor. Hazır çorba sektörünün önde gelen üreticileri Unilever, Ülker ve Nestle’nin üyesi olduğu Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) verilerine göre, Türkiye genelinde tüketilen çorbaların yüzde 16’sını hazır çorbalar oluşturdu. Geçen yıl günde yaklaşık 1.8 milyon kase hazır çorba tüketildi. Çalışan nüfusun hızla arttığı günümüzde hazır çorba pazarı da geçen yıl yüzde 3 büyüyerek,155 milyon TL’ye ulaştı. Sektörün 2015 yılına ilişkin büyüme beklentisi ise yüzde 5-7 arasında.

Yılda 13 bin ton hazır çorbanın tüketildiği Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 11 milyon haneye hazır çorba girdi. Hazır çorbalar en çok Marmara Bölgesi’nde tüketilirken, bu bölgeyi İç Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi izledi. Tüketilen hazır çorbaların ise yüzde 84’ünü klasik çorbalar oluştururken, en çok tercih edilen klasik çorbalar ise ezogelin, domates, kremalı tavuk, yayla ve kremalı mantar olarak sıralandı. Hazır çorba pazarının yüze 11’ini ise yöresel çorbalar, geri kalan yüzde 5’ini de diğer çeşitler oluşturdu.

Kurutularak Hazırlanıyor

Gerek besleyiciliği, gerek hazmı kolaylaştırarak mideyi yemeye hazırlaması sebebiyle sofraların vazgeçilmezi olan çorba, Türk mutfağında çok önemli bir yere sahip. Geleneksel çorbalara erişimi de mümkün kılan hazır çorbalar ise günümüzde özellikle çalışan insanların hızlı, ekonomik ve hijyenik bir şekilde çorbaya ulaşmasını sağlıyor.

Hazır çorbalar, klasik çorbaların yanı sıra yöresel çorbalar ve çabuk çorba kategorilerinde tüketicilere farklı lezzet ve pratikte ürünler sunuyor. Hazır çorbalar, Türk yemek kültüründe yer alan tarhana yapılmasına benzer, ama çok daha hijyenik koşullarda üretiliyor.

Mevsiminde toplanan ve özenle seçilen baharat ve sebzeler yıkandıktan sonra, ısı yardımıyla suyu alınıyor. Yüksek kalite standartlarına uygun olarak yapılan bu işlem sonrasında malzemeler küçük parçalar halinde doğranıyor, öğütülerek toz haline getiriliyor.

Farklı tariflere uygun olarak karıştırılan çorbalar el değmeden paketleniyor. Hazır çorbalar, içerdiği doğal besinler kurutulduğu için, koruyucu madde kullanılmadan, hava, nem ve ışığa karşı koruyan üç katlı paketlerde uzun süre dayanıklılığını koruyor.

 

Tags: dünya mutfaklarıEt Yemekleri
Previous Post

Balığın Tatlısı Olur Mu?  

Next Post

Tortilla Pizza

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tortilla Pizza

Tortilla Pizza

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Navigate

  • Home
  • Recipe
  • About
  • Archives
  • Contact

Recent Recipes

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

03 Kasım 2025
Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

23 Ekim 2025

Browse by Category

  • 1 şef 1 konuk
  • ADV
  • Balık Yemekleri
  • Breakfast
  • Çorba Tarifleri
  • Dinner
  • Diyet Yemekleri
  • Drink
  • Dünya Mutfağı
  • Et Yemekleri
  • Foto Galeri
  • Günün Tarifi
  • Gurmeler
  • Haber Turu
  • Hamur İşi Tarifleri
  • Hidden
  • İçecek Tarifleri
  • İftar Yemekleri
  • Kek Tarifleri
  • Kültür Sanat
  • Kurabiye Tarifleri
  • Markalar
  • Mekânlar
  • Meze Tarifleri
  • Öneri Yorum
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pratik Yemekler
  • Püf Noktaları
  • Reçel Tarifleri
  • Recipe
  • Restaurant
  • Sağlık
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Street Food
  • Tarifler
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Vegetarian
  • Video Galeri
  • Yöresel Yemekler

Browse by Ingredients

Ana Yemekler Balık Basit Yemekler beslenme Börek Diyet domates Dondurma dünya mutfakları Et Yemekleri haber Hamur İşleri iftar iftarda ne yapsam iftar menüsü iftar saati kek Kurabiye Kurabiyeler köfte pilav ramazan Ramazan ayı ramazan menüsü sahur Salata salatalar Sağlık sebze yemekleri tarif Tarifler tatlı Tatlılar tavuk video yemek yemek tarifi yemek tarifleri yemek zevki yemekzevki YemekZevkiDergisi yöresel yemekler Çorba Çorbalar İçecek

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.