Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
(4 Kişilik)
Malzemeler
4 adet ayva
1 küçük paket pişmaniye
2 adet yeşil elma
500 gram toz şeker
10 gram toz tarçın
1 bardak vişne suyu
Hazırlanışı
Ayvaları ikiye bölüp dış kabuğunu güzelce soyun. Ortadaki çekirdek kısımlarını çıkarın, ayvaları bir tencereye alın. Vişne suyunu şekeri ayvalara ilave edip üzerini geçecek şekilde su döktükten sonra 6 – 7 saat beklemeye alın. Bu şekilde ağır ateşte pişirin. Bir tava içerisine elmaları rendeleyin, tarçını ilave edip soteleyin. Kaynayan ayvaları suyundan çıkarıp güzelce bir fırın tepsisine dizin. Üzerine sotelediğiniz elma harcından birer kaşık koyup 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin. Çıkartıp soğuttuktan sonra servis aşamasına geçin. Pişmaniyeleri tatlıyı servis yaparken üzerine yerleştirin.