Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
28 Mart 2015
in Tatlı Tarifleri
469 24
0
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pismaniyeli-ayva-tatlisi

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

4 adet ayva

1 küçük paket pişmaniye

2 adet yeşil elma

500 gram toz şeker

10 gram toz tarçın

1 bardak vişne suyu

 

 

Hazırlanışı

Ayvaları ikiye bölüp dış kabuğunu güzelce soyun. Ortadaki çekirdek kısımlarını çıkarın, ayvaları bir tencereye alın. Vişne suyunu şekeri ayvalara ilave edip üzerini geçecek şekilde su döktükten sonra 6 – 7 saat beklemeye alın. Bu şekilde ağır ateşte pişirin. Bir tava içerisine elmaları rendeleyin, tarçını ilave edip soteleyin. Kaynayan ayvaları suyundan çıkarıp güzelce bir fırın tepsisine dizin. Üzerine  sotelediğiniz elma harcından birer kaşık koyup 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin. Çıkartıp soğuttuktan sonra  servis aşamasına geçin. Pişmaniyeleri tatlıyı servis yaparken üzerine yerleştirin.

Tags: ayva tatlısıAyva Tatlısı HazırlanışıAyva Tatlısı TarifiPişmaniyeli Ayva TatlısıPişmaniyeli Ayva Tatlısı MalzemelerPişmaniyeli Ayva Tatlısı TarifiPişmaniyeli Ayva Tatlısı Yapımı
Previous Post

Pizza Üzerinde Köfteli Patlıcan Kebabı

Next Post

Pınar EDT Expo Fuarı’na Katıldı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pınar EDT Expo Fuarı’na Katıldı

Pınar EDT Expo Fuarı’na Katıldı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki