Ekmek Pizza
(4 Dilim İçin)
Malzemeler:
4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kabak
4-5 adet kurutulmuş domates
8-10 dilim kuru et ya da füme et
Hazırlanışı:
Bayat ekmek içlerini mutfak robotunda kum haline gelene dek karıştırın.
2 adet yumurtayı çukur bir kasede çırpma teli yardımı ile iyice çırpın. Ufalanmış bayat ekmek içini, kıyılmış maydanozu ekleyin. Hafifçe yoğurun. Karışımı ısıya dayanıklı orta boy yuvarlak bir tepsiye aktarın. Çatal yardımı ile hamurun yüzeyini düzleştirin.
Ayrı bir kasede salçayı ve suyu karıştırın. Ekmekli karışımın üzerine fırça yardımı ile salçalı sudan sürün.
Sonra sırasıyla rendelenmiş kaşar peynirini, jülyen doğranmış kabağı, kurutulmuş domatesleri serpin. En son kuru etleri yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.