Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Şalgam Dolması yapılışı

by Yemek Zevki Editör
10 Şubat 2015
in Tarifler
473 20
0
Şalgam Dolması yapılışı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

26

Şalgam Dolması Malzemeler:

> 100 gram dana kıyma

> 1 adet kuru soğan

> 1 çay bardağı köftelik bulgur

> Tuz, taze çekilmiş karabiber

> 4 adet şalgam

> 1 çay bardağı sıvı yağ

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 1 çorba kaşığı domates salçası

> Birkaç adet sivri biber

> 2 adet küçük boy domates

> Biraz reyhan

Hazırlanışı:

Kıymayı derin bir kaba alın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı rendeleyin. Bulguru, tuzu ve karabiberi ekleyip hepsini birden karıştırın. Şalgamları soyup yarım parmak kalınlığında dilimleyin ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kıymalı harçtan kopardığınız parçaları avucunuzun içinde, dilimlediğiniz şalgamların boyutunda köfte şeklinde yuvarlayın. Köfte hamurlarını iki dilim şalgam arasına yerleştirip özenle tencereye dizin. Biberleri ve doğranmış domatesleri de üzerine yerleştirin. Üzeri için; Tereyağını ve sıvı yağı tavada ısıtıp salçayı kavurun ve bu karışımı şalgamlı köfte hamurlarının üzerine dökün. Üzerini örtmeyecek kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Şalgam dolmasını ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Üzerine birer tutam kurutulmuş reyhan serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Şalgam DolmasıŞalgam Dolması HazırlanısıŞalgam Dolması MalzemelerŞalgam Dolması Tarifi
Previous Post

D Vitamini Eksikliği Besin Alerjisi Riskini Arttırıyor

Next Post

Cağ Kebabı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Cağ Kebabı

Cağ Kebabı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki