Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Kesme Aşı Çorbası

by Yemek Zevki Editör
09 Şubat 2015
in Çorba Tarifleri
479 15
0
Kesme Aşı Çorbası
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

24

Kesme Aşı Çorbası Malzemeler:

> 2 çorba kaşığı tereyağı

> 1 adet soğan

> 150 gram kıyma

> 1,5 çorba kaşığı domates salçası

> 2 su bardağı et suyu

> 4 su bardağı su

> 1 çay bardağı yeşil mercimek

> Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber

> 1 tatlı kaşığı tarhun otu

Hamuru İçin:

> 1 su bardağı un

> Yarım çay kaşığı tuz

> 1 adet yumurta

Hazırlanışı:

Yeşil mercimekleri soğuk suda birkaç saat kadar bekletin. Daha sonra diri kıvamda haşlayıp süzün. Hamuru için; Hamur yoğurma kabında unu, yumurtayı ve tuzu karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. Daha sonra bıçak yardımı ile en fazla yarım parmak uzunluğunda hamurlar kesin. Tencerede tereyağını eritip ince doğranmış soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun. Kıymayı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyu ile suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca mercimeği ekleyin. 3-4 dakika sonra erişteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp tuzunu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Çorbayı ocaktan alın, kaselere paylaştırıp sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Kesme Aşı ÇorbasıKesme Aşı Çorbası HazırlanısıKesme Aşı Çorbası MalzemelerKesme Aşı Çorbası Tarifi
Previous Post

Doğadan Şekersiz Bitki Şekerleri

Next Post

Bademin Faydaları, Alpro İle Bardaktan Taşıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bademin Faydaları, Alpro İle Bardaktan Taşıyor

Bademin Faydaları, Alpro İle Bardaktan Taşıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki