Kesme Aşı Çorbası Malzemeler:
> 2 çorba kaşığı tereyağı
> 1 adet soğan
> 150 gram kıyma
> 1,5 çorba kaşığı domates salçası
> 2 su bardağı et suyu
> 4 su bardağı su
> 1 çay bardağı yeşil mercimek
> Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber
> 1 tatlı kaşığı tarhun otu
Hamuru İçin:
> 1 su bardağı un
> Yarım çay kaşığı tuz
> 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Yeşil mercimekleri soğuk suda birkaç saat kadar bekletin. Daha sonra diri kıvamda haşlayıp süzün. Hamuru için; Hamur yoğurma kabında unu, yumurtayı ve tuzu karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. Daha sonra bıçak yardımı ile en fazla yarım parmak uzunluğunda hamurlar kesin. Tencerede tereyağını eritip ince doğranmış soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun. Kıymayı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyu ile suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca mercimeği ekleyin. 3-4 dakika sonra erişteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp tuzunu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Çorbayı ocaktan alın, kaselere paylaştırıp sıcak sıcak servis yapın.