Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Lorlu Kurabiye

Lorlu Kurabiye

18

Lorlu Kurabiye Malzemeler:

> 1 kahve fincanı zeytinyağı

> 250 gram lor peyniri (süt loru veya tuzsuz lor)

> 1 su bardağı toz şeker

> 2 adet yumurta

> 1 tatlı kaşığı limon suyu

> 1 çay kaşığı karbonat (tepeleme)

> 2 su bardağı un (silme)

Hazırlanışı:

Karbonatı limon suyunda eritin. Zeytinyağını, loru, şekeri, limonlu karbonatı ve yumurtaları hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyin. Pürüzsüz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve parçaları avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık ılık servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir