Ereğli Pidesi Malzemeler
500 gram kıyma ( ya da kuşbaşı et)
100 gram domates
50 gram soğan
50 gram sivri biber
15 gram tuz
5 gram karabiber
50 gram su
Hamuru için:
500 gram tam buğday unu
10 gram kuru maya
20 gram şeker
20 gram tuz
300 gram ılık su
Üzeri İçin:
50 gram eritilmiş tereyağı
Ereğli Pidesi Hazırlanışı
Un, maya, tuz ve şekeri geniş bir kaseye alarak ılık su ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Kıymayı bir kaba alın, soğan ve domatesleri rendeleyin, sivri biberleri ince doğrayarak ilave edin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra su ile incelterek, karıştırın. Mayalanan hamuru unlanan zemine alarak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeyi oklava ile oval şekil vererek ince açın. Kenarlarından 2 santim boş bırakarak iç malzemeden yayın. Kenar kısımları içe katlayarak uç kısımlarına şekil verin. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pidenin kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alarak pidenin kenarlarına tereyağını sürün ve 5 dakika daha fırında bekletin. Fırından aldığınız pideleri dilimleyerek servis edin.