Yufka Sepetinde Maş Piyazı Malzemeler
1 adet el açma yufka
200 gram maş fasulyesi
1 adet sarı Kaliforniya biber
1 adet kırmızı Kaliforniya biber
2 adet köy biberi
3 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
1 adet limon
30 gram nar ekşisi
Tuz, karabiber
Arzuya göre pul biber
5-6 adet kurutulmuş domates
5-6 adet kuru patlıcan
Yarın paket frenk soğanı
1 adet orta boy beyaz kuru soğan (gümüş soğan)
50 gram dolmalık fıstık
Yeteri kadar zeytinyağı
Kızartmak için sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı susam yağı
Yufka Sepetinde Maş Piyazı Hazırlanışı
Maş fasulyesini 4 saat tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayıp dağılmayacak şekilde haşlayın. Tüm renkli biberleri maş fasulyesi boyunda doğrayın ve doğradığınız biberleri sıvı yağ ve susam yağında diri çıkacak şekilde kızartın. Ayrı bir tavada ve bol yağda dolmalık fıstıkları kızartıp soğumaya bırakın. Mayonez tenceresine sırasıyla; maş fasulyesi, biberleri, kuru patlıcan, kuru domates ve tüm kalan malzemeleri ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp iyice karıştırın. Yufkaları tartolet kalıbına koyun ve 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle kızartın. Hazırladığınız maş piyazını yufka sepetine yerleştirip servis edin.