Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pratik Yemekler

Yufka Sepetinde Maş Piyazı

by Yemek Zevki Editör
22 Mart 2015
in Pratik Yemekler
473 20
0
Yufka Sepetinde Maş Piyazı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

piyaz

 

Yufka Sepetinde Maş Piyazı Malzemeler

1 adet el açma yufka

200 gram maş fasulyesi

1 adet sarı Kaliforniya biber

1 adet kırmızı Kaliforniya biber

2 adet köy biberi

3 diş sarımsak

1/4 demet maydanoz

1 adet limon

30 gram nar ekşisi

Tuz, karabiber

Arzuya göre pul biber

5-6 adet kurutulmuş domates

5-6 adet kuru patlıcan

Yarın paket frenk soğanı

1 adet orta boy beyaz kuru soğan (gümüş soğan)

50 gram dolmalık fıstık

Yeteri kadar zeytinyağı

Kızartmak için sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı susam yağı

 

Yufka Sepetinde Maş Piyazı Hazırlanışı

Maş fasulyesini 4 saat tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayıp dağılmayacak şekilde haşlayın. Tüm renkli biberleri maş fasulyesi boyunda doğrayın ve doğradığınız biberleri sıvı yağ ve susam yağında diri çıkacak şekilde kızartın. Ayrı bir tavada ve bol yağda dolmalık fıstıkları kızartıp soğumaya bırakın. Mayonez tenceresine sırasıyla; maş fasulyesi, biberleri, kuru patlıcan, kuru domates ve tüm kalan malzemeleri ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp iyice karıştırın. Yufkaları tartolet kalıbına koyun ve 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle kızartın. Hazırladığınız maş piyazını yufka sepetine yerleştirip servis edin.

Tags: Yufka Sepetinde Maş PiyazıYufka Sepetinde Maş Piyazı HazırlanışıYufka Sepetinde Maş Piyazı MalzemelerYufka Sepetinde Maş Piyazı Tarifi
Previous Post

Portakallı Akdeniz Salatası

Next Post

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

Yemek Zevki Editör

Next Post
Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki