Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Yufka Sepetinde Maş Piyazı

Yufka Sepetinde Maş Piyazı

piyaz

 

Yufka Sepetinde Maş Piyazı Malzemeler

1 adet el açma yufka

200 gram maş fasulyesi

1 adet sarı Kaliforniya biber

1 adet kırmızı Kaliforniya biber

2 adet köy biberi

3 diş sarımsak

1/4 demet maydanoz

1 adet limon

30 gram nar ekşisi

Tuz, karabiber

Arzuya göre pul biber

5-6 adet kurutulmuş domates

5-6 adet kuru patlıcan

Yarın paket frenk soğanı

1 adet orta boy beyaz kuru soğan (gümüş soğan)

50 gram dolmalık fıstık

Yeteri kadar zeytinyağı

Kızartmak için sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı susam yağı

 

Yufka Sepetinde Maş Piyazı Hazırlanışı

Maş fasulyesini 4 saat tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayıp dağılmayacak şekilde haşlayın. Tüm renkli biberleri maş fasulyesi boyunda doğrayın ve doğradığınız biberleri sıvı yağ ve susam yağında diri çıkacak şekilde kızartın. Ayrı bir tavada ve bol yağda dolmalık fıstıkları kızartıp soğumaya bırakın. Mayonez tenceresine sırasıyla; maş fasulyesi, biberleri, kuru patlıcan, kuru domates ve tüm kalan malzemeleri ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp iyice karıştırın. Yufkaları tartolet kalıbına koyun ve 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle kızartın. Hazırladığınız maş piyazını yufka sepetine yerleştirip servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir