Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ayva Reçeli

by Yemek Zevki Editör
15 Ocak 2015
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Ayva Reçeli
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ayva

 

Ayva Reçeli Malzemeler:

1,5 kilo ayva

1-2 adet tarçın çubuğu

2-3 adet karanfil

1,5 kilo toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Ayva Reçeli Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp kurulayın. Önce çekirdekli kısmını ayırın ki pişerken jölemsi kıvamı elde edelim.

Ayvaların çekirdekli kısımlarından kalan kısmını kabuğunu soymadan, zar şeklinde doğrayın.

Küp doğradığınız ayvaları geniş bir tepsiye yayın ve kararması için oda ısısında 2 saat kadar bekletin.

İyice karardığından emin olduğunuz ayvaları tencereye aktarın. Çekirdekli ayva küplerini, tarçın çubuklarını ve karanfil tanelerini ekleyin. Üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin.

Ayvaları orta ateşte 20 dakika kaynatın. 20. dakikada şekeri ekleyin. Ateşi kısın, yarım saat kadar pişirin. Ocaktan almaya bir dakika kala limon suyunu ilave edin. Ayva reçelini ocaktan alın, kapağı açık kalacak şekilde bir gün boyunca oda ısısında bekletin. Daha sonra kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Ayva reçeliniz hazırdır.

 

Huriş’in notları:

 

Ayvaya jölemsi kıvamı veren çekirdek yataklarıdır, çekirdek yataklarını ayvaları pişirirken içine atın, daha sonra içinden alabilirsiniz.

 

Ayva reçelinin şeker miktarını yarı yarıya indirip tatlısını da hazırlayabilirsiniz. Tatlısını hazırlarken ayvaları daha iri doğrayabilirsiniz. 

Tags: Ayva ReçeliAyva Reçeli HazırlanışıAyva Reçeli MalzemelerAyva Reçeli Tarifi
Previous Post

Pappardelle con noci, prezzemolo (Cevizli Maydanozlu Pappardelle )

Next Post

Futbol Severler Ve Çocuklara KFC’den Özel Lezzetler

Yemek Zevki Editör

Next Post
Futbol Severler Ve Çocuklara KFC’den Özel Lezzetler

Futbol Severler Ve Çocuklara KFC’den Özel Lezzetler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki