Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Dünya Mutfağı

Roccoco

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Dünya Mutfağı
488 5
0
Roccoco
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

50

Roccoco Malzemeler:

> 3 su bardağı un

> 1 adet yumurta > 2/3 su bardağı toz şeker

> Yarım su bardağı bal

> Yarım çay kaşığı amonyaklı soda (baharatçılarda satılıyor)

> 2,5 çay kaşığı karışık baharat (toz karanfil, toz tarçın, toz muskat)

> Yarım su bardağı öğütülmüş iç badem

> Yarım su bardağı kabukları soyulmuş çiğ badem

> 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

> 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

> Yarım su bardağı su

> 1 tutam tuz

Roccoco Hazırlanışı:

Su dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabında karıştırıp aşamalı olarak suyu ilave edin. Hamur elinize yapışmayacak hale gelinceye kadar gerekirse azar azar un ekleyerek yoğurun. 10 cm’lik halkalar şeklinde biçim vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine ince ince doğradığınız kabukları soyulmuş iç bademlerden yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun! Roccoconun en iyi lezzet ekürisi olan caffé Americano, tek yudumda mideye indirilen sert kahve espressoyu içmekte zorlanan Amerikalılar için yapılan kahvedir. Amerikalılar, içmeye alıştıkları filtre kahvenin tadını yakalamak için espresso üzerine sıcak su ekleyip Americano elde ederler. İçimi filtre kahveye oranla daha yumuşak, aroması daha belirgindir.

Tags: RoccocoRoccoco HazırlanışıRoccoco MalzemeleriRoccoco Tarifi
Previous Post

Büyüme Çağındaki Çocuklara ve Kilo Almak İsteyenlere Boza

Next Post

Bitki Çaylarının Hayatımızdaki Önemi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bitki Çaylarının Hayatımızdaki Önemi

Bitki Çaylarının Hayatımızdaki Önemi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki