Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Çıtır Mantı

Çıtır Mantı

35

Çıtır Mantı Malzemeler:

Hamuru İçin:

>2 adet yumurta >500 gram un >Tuz

İçi İçin:

>250 gram kıyma >1 adet kuru soğan

>Tuz >Karabiber >Pul biber >Sıvı yağ (kızartmak için)

>Süzme yoğurt

Çıtır Mantı Hazırlanışı:

Hamur malzemeleri ile mantı hamurunuzu kulak memesinden biraz sert olarak yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırın. Dinlenmiş hamuru iyice açın. Bardakla yuvarlak kesin. Kesilen hamurun ortasına 1 çay kaşığı kıymalı içten koyup kapatın. Yağda veya fırında kızartın. Süzme yoğurt ile servis yapın.

OKU ➤  Özbek Mantısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir