Kestaneli Balkabaklı Hindi Sarması Malzemeler:
> 400 gram hindi göğsü
> 4-5 adet ayıklanmış, haşlanmış kestane
> Biberiye > Tuz, beyaz tane biber
> 100 gram bal kabağı > 25 gram labne peyniri
> 50 gram haşlanmış ayıklanmış kestane
> Tereyağı> Tuz > 2 su bardağı su > Pazı
> 250 gram pirinç
Kestaneli Balkabaklı Hindi Sarması Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün, Diğer tarafta balkabaklarını minik minik doğrayın, orta ateşte pirinci tereyağı ile kavurup bal kabaklarını ve kestaneleri ekleyin, Tuzunu ayarlayın, suyu verip kısık ateşte demlenmeye bırakın. Hindi göğsünü et döveceği ile inceltin, dövdüğünüz ete ince şeritler halinde bal kabağı, karabiber, biraz labne peyniri,1 adet pazı yaprağı ve kestaneleri dizip dikkatlice sarın.170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.