Baklava Yufkasında Saray Burma Malzemeler:
> 24 adet baklavalık yufka
> 300 gram fındık veya ceviz içi
> 125 gram margarin yağı > 1 çay bardağı sıvı yağ
> 125 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
> 3 su bardağı toz şeker
> 3 buçuk su bardağı su > Yarım limon
Baklava Yufkasında Saray Burma Hazırlanışı:
Düz bir zemine baklavalık yufkaları serin. Üzerine fındık içini serpin, biz fındık içi kullandık. Siz isteğe göre ceviz içi de kullanabilirsiniz. Ardından yufkalarınızı oklavaya sarın ve baş parmağınız ve işaret parmağınızla yufkayı büzün. Daha sonra oklavayı çıkarıp, yufkanın iki uç kısmını ıslatarak birleştirin ve hazır olan burmaları yağladığınız tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra tereyağını, margarin yağını ve sıvı yağı bir tavada yakmadan kızdırın ve bu karışımız hazırladığınız burmaların üzerine dökün. Burmaları 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için; Toz şekeri, suyu ve limonun suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Şerbet suyu kaynadıktan sonra bir 15 dakika daha kaynamasını bekleyin. Ardından soğumuş olan saray burma tatlısının üzerine ılıtılmış şerbeti dökün. Tatlınızı biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.