“Herkes İçin Tasarım Farkındalığı” sloganıyla en iyi endüstriyel tasarımları ödüllendiren Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 2014, 28 Kasım günü gerçekleştirilen törenle ödüllerini dağıttı. Türkiye’nin en iyi ambalajlarının katıldığı yarışmada Anavarza Bal, yenilikçi kavanoz tasarımıyla Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 2014’te Ambalaj ve Hızlı Tüketim Ürünleri kategorisinde ‘İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.
Tasarım alanında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Design Turkey 2014 Endüstriyel Tasarım Ödülleri, 28 Kasım Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans ve ödül töreniyle en iyi tasarımları ödüllendirdi. Bal sektörünün yenilikçi yüzü Anavarza Bal, arı vücudunun anatomisinden esinlenilerek tasarımı yapılan kavanozuyla Design Turkey 2014’ten Ambalaj ve Hızlı Tüketim Ürünleri kategorisinde ‘İyi Tasarım’ ödülüyle döndü.
Ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Ayberk Yağız’dan alan ve ödüllü tasarımını Dr. Oya Akman ile çalışan Anavarza Bal’ın Genel Müdürü Can Sezen kavanoz tasarımıyla ilgili olarak: “Arı vücudunun anatomisinden esinlenerek yapılan tasarımda, kavanozun boğumları arının vücut anatomisiyle benzerlikler taşıyor. Bunun yanında kavanozun geniş omuzlu duruşu kendimize olan güvenimizi vurguluyor. Biz yeni kavanozlarımızda ergonomiyi ön planda tuttuk. Bu yüzden kavanozun üzerindeki boğumlar insan elinin kavanozu tam anlamıyla kolayca kavramasını sağlıyor. Silindirik olan çoğu bal kavanozu kullanım açısından kolay değil. Tüm bunları düşünerek hem kolay kullanılabilen hem de göze hitap eden bir kavanoz tasarladık” dedi.