• 1 kilo parça kemiksiz kuzu eti
• 750 gram ayva
• 500 gram bamya
• 1 baş soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 tutam safran
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Karabiber
• Tuz
Bamyalı Kuzu Tarifi:
Soğanı ince ince kıyın. Tencerede sıvı yağın yarısını kızdırıp içine soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 5-6 dakika kavurun. Tuzunu, karabiberini ve bir parça suda erittiğiniz safranı ekleyin. Birlikte tekrar birkaç kere çevirin. Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Maydanozları yıkayıp ayıklayın, sapları ile birlikte ete ilave edip kaynamaya bırakın. Ayvaları dörde bölüp temizleyin. Her dilimi ikiye kesip kararmasın diye suya atın. Etleri iyice pişirdikten sonra etleri bir tabağa alıp sıcak tutun. Tencerede etlerin piştiği suya ayvaları koyun ve 30 dakika süreyle pişmeye bırakın. Bamyaları temizleyip yıkayın. Yarım su bardağı sıvı yağ ile birlikte tencereye koyun. Tuz, karabiber serptikten sonra biraz su ilave edip, pişirmeye bırakın. Bamyalar pişince tencereyi bir kenara bırakın. Büyük servis tabağının kenarına sıcak tuttuğunuz etleri sıralayın. Etin sosunda pişmiş ayvaları etlerin ortasına dizin. Daha sonra da bamyaları tam ayvaların ortasına koyun. Üzerine ayvaların piştiği et suyunu gezdirip sıcak sıcak servis yapın.