Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Profiterol

Profiterol

49

 

Profiterol Malzemeler:

Hamuru İçin:

> 230 ml. su

> 40 gram tereyağı

> 115 gram un

> 3 adet yumurta

İç Kreması (pastacı kreması) İçin:

> 3 adet yumurta

> 4 çorba kaşığı un

> 5 çorba kaşığı toz şeker

> 2 su bardağı süt

> 1 paket vanilya

Çikolatalı Sos İçin:

> 2,5 su bardağı süt

> 2 çorba kaşığı buğday nişastası

> 1 su bardağı toz şeker

> 2 adet yumurtanın sarısı

> 3-4 çorba kaşığı kakao

> Yarım paket vanilya

Profiterol Hazırlanışı:

Hamuru için; Tencereye suyu ve tereyağını aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak su kaynamadan yağın erimesini sağlayın. Yağ eriyince yavaş yavaş unu ekleyin. Topaklanmaması için 3-4 dakika boyunca hızlıca karıştırın. Hamur tencereden tamamen ayrılana kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru ocaktan alın, arada bir karıştırarak kabuk bağlamamasını sağlayın. Hamur soğuyunca çelik bir tencereye alın ve içine yumurtaları teker teker kırın. Çırpıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru krema torbasına aktarıp sıkın veya iki tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yerleştirin. 190 dereceyeayarlı fırında yaklaşık 30 35 dakika pişirin. Hamurlar pişince fırının ısısını kapatın fakat kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Kreması için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alın, arada bir mikser yardımı ile çırparak topaklaşmamasını sağlayın. Fırından çıkardığınız profiterol toplarını ikiye ayırarak aralarına soğumuş kremadan doldurun.

Çikolata sosu için; Tüm malzemeyi tencereye alıp kısık ateşte eritin. Ocaktan alın, soğuyunca profiterol toplarının üzerine dökün. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Profiterol

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir