Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Şekerpare

by Yemek Zevki Editör
21 Ekim 2014
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Şekerpare
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

22

 

Şekerpare Malzemeler:

> 2 adet yumurta

> 2 çay bardağı pudra şekeri

> 2 çay bardağı sıvı yağ

> 1 paket kabartma tozu

> 3,5-4 su bardağı un

> 1 çay bardağı Antepfıstığı içi

Şurubu İçin:

> 3 su bardağı toz şeker

> 3 su bardağı su

> 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Şekerpare Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şekeri ve suyu yoğun bir kıvam alana dek kaynatın. Ocaktan alın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Hamur yoğurma kabında yumurtaları, pudra şekerini, sıvı yağı ve kabartma tozunu çatalla hafifçe çırpın. Azar azar un ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Ortalarına başparmağınızla hafifçe bastırarak birer adet fıstık içi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tags: ŞekerpareŞekerpare HazırlanışıŞekerpare MalzemelerŞekerpare Tarifi
Previous Post

Pakmaya’dan Pratik ve Lezzetli Aşure

Next Post

Etli Yeşil Elma Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Etli Yeşil Elma Dolması

Etli Yeşil Elma Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki