Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği

by Yemek Zevki Editör
16 Ekim 2014
in Balık Yemekleri, Yöresel Yemekler
489 5
0
Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

7

 

Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Malzemeler:

>1 tatlı kaşığı kuru maya

>1 çay bardağı ılık su

>1 tatlı kaşığı toz şeker

>500 gram mısır unu

>Tuz

>1-1,5 su bardağı su

>1 çay bardağı zeytinyağı

>500 gram temizlenmiş hamsi

>1 büyük kase karışık ot (Taze soğan, dereotu, maydanoz, nane, pırasa)

 

Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Hazırlanışı:

Kuru mayayı 1 çay bardağı ılık su ve şekerle birlikte bir kasede çırpın. Mayanın çözülmesi ve kabarması için oda ısısında 15 dakika bekletin. Unu ve tuzu harmanlayıp yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin. Kontrollü olarak azar azar suyu ekleyerek katı bir kurabiye hamuru kıvamında yoğurun. En son kıyılmış yeşilliği ve temizlenmiş hamsileri ekleyin. Hafifçe karıştırıp yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Tags: Hamsili ve Otlu Mısır EkmeğiHamsili ve Otlu Mısır Ekmeği HazırlanışıHamsili ve Otlu Mısır Ekmeği MalzemelerHamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Tarifi
Previous Post

Palamut Tava

Next Post

Pideli Kuzu Eti Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pideli Kuzu Eti Video

Pideli Kuzu Eti Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki