Palamut Tava Malzemeler:
> 2 adet büyük boy palamut (Takoz halinde kesilmiş)
> 1 su bardağı un
> Tuz
> Kızartmak için sıvı yağ
Kırmızı Soğan Közlemesi İçin:
> 2 adet kırmızı soğan
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 dal taze kekik
> 1 kahve fincanı nar ekşisi
Palamut Tava Hazırlanışı:
Kırmızı soğanları soyup dörde bölün ve fırın tepsisine yerleştirin. Soğanların üzerine tuzu, taze kekiği serpin, zeytinyağını da gezdirerek dökün. 200 dereceye ayarlı fırında, soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alın, soğanları sıcakken nar ekşisi dökerek tatlandırın. Takoz halinde kesilmiş palamutları un ve tuz karışımına bulayıp silkeleyin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Palamutları servis tabağına alın, kırmızı soğan közlemesi ile birlikte hemen servis yapın.