Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Kuzu Tandır

by Yemek Zevki Editör
15 Ekim 2014
in Et Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Kuzu Tandır
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

4

 

Kuzu Tandır Malzemeler:

> 1 kilo kuzu kol

> 2 adet büyük boy soğan

> 1 adet havuç

> 2-3 adet defne yaprağı

> Taze kekik, adaçayı, biberiye,

> 1 çorba kaşığı bal

> 1 çorba kaşığı un

> 2 çorba kaşığı tereyağı

> Tane karabiber

> 2 çay bardağı su

> 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kuzu Tandır Hazırlanışı:

Tavada erittiğiniz tereyağında kuzu etini mühürleyin ve büyük bir tencereye alın. Soğanları irice doğrayıp tencereye ekleyin. Halka halka doğranmış havuçları da katın. Defne yaprağı, biberiye, bal, kekik, adaçayı, un, tane karabiber, salça ve suyu da ekleyin. Tencerenin ağzını yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatın. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. Yanındaki soğan reçeli (karamelize soğan) için; Tereyağında iyice pembeleşen soğanlara biraz toz şeker ekleyip rengi kahverengiye dönene kadar pişirin. Kızılcık için de dondurulmuş kızılcığı 1 yemek kaşığı şekerle mikrodalgada birkaç dakika pişirin.

Patates dilimleri için;

Dilimlenmiş patatesleri tereyağı ve sarımsakla fırında pişirin. Rengi değişip pişmeye başlayınca üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Servis sırasında eti eritilmiş tereyağında tavada biraz çevirin. Servis tabağına soğan reçeli, pişmiş kızılcık ve yanında patates ile servis edin.

Tags: Kuzu TandırKuzu Tandır HazırlanışıKuzu Tandır Malzemeler
Previous Post

Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi

Next Post

Karışık Barbunya Salatası Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karışık Barbunya Salatası Video

Karışık Barbunya Salatası Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki