Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Bamyalı Patates Çorbası

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2015
in Çorba Tarifleri
478 15
0
Bamyalı Patates Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

12

Malzemeler:

> 200 gram bamya (küçük boy)

> 1 çorba kaşığı sirke

> 1 adet orta boy soğan

> 3 adet patates

> 1 su bardağı krema

> Yarım tatlı kaşığı hardal

> 1 adet limon

> 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 tatlı kaşığı tereyağı

> Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Bamyaları ayıklayıp  temizleyin. Bamyaları  daha sonra kaynayan  sirkeli suya atıp 5 dakika  kadar haşlayın ve süzün.  Soğanı ve patatesleri  soyup ince doğrayın. Çorba  tenceresini ocağa alın ve  ısıtın. Isınınca tereyağı  ve zeytinyağını ilave edin.  Yağların tam olarak  ısınmasını beklemeden  patatesi ve soğanı  ekleyin. Çok kısık ateşte  sebzeler saydamlaşana  kadar yaklaşık 10 dakika  kavurun. Üzerine 1,5 litre  su, et veya tavuk suyu ilave  edin. Orta ateşte, 10-15  dakika pişirdikten sonra  hardalı ekleyin. Birkaç  taşım kaynattıktan sonra  çorbayı blender yardımı ile  pürüzsüz bir kıvama gelene  kadar çırpın. Bamyaları,  tuzunu ve karabiberini ilave  edin. 5 dakika daha pişirin.  Ayrı bir sos tenceresinde  kremayı ısıtıp çorbaya  ekleyin. Hızlıca karıştırıp  ocaktan alın. Rendelenmiş  limon kabuğunu ekleyip  tatlandırın. Tencerenin  kapağını kapatın. 5 dakika  sonra servise hazır edin.  İsteğe göre maydanoz ile  süsleyin.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Zeytinyağlı Bamya

Next Post

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki