Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kahvaltı Keki

Kahvaltı Keki

5

Malzemeler:

> 3 adet yumurta

> 1 tutam toz şeker > 1 su bardağı zeytinyağı

> 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

> 3 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu

> 1 su bardağı süt > 50 gram salam

> 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

> Birkaç yaprak taze fesleğen

> 1-2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin

Hazırlanışı:

Yumurtaları derin bir  karıştırma kabına kırın.  Zeytinyağını, sütü ve toz  şekeri ilave edip mikserle  çırpın. Üzerine unu ve  kabartma tozunu eleyip  tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kırmızı toz biberi de  ekleyip karıştırmaya devam  edin. Salamları küçük  küçük doğrayın, fesleğen yapraklarını kıyın. Beyaz  peyniri, dilimlenmiş siyah  zeytinleri, doğradığınız  salamları ve fesleğen  yapraklarını hamura ilave  edin.

Spatula ile alttan  üste doğru havalandırarak  malzemeyi iyice birbirine  yedirin. Küçük kek  kalıplarının içini fırça  yardımı ile yağlayın.  Hamuru kek kalıplarına,  hamur pişerken kabarıp taşmaması için üstten bir  iki parmak boşluk kalacak  şekilde dökün.

Önceden  ısıtılmış 180 dereceye  ayarlı fırında yarım saat  pişirin. Fırından alın, ılık  ılık servis yapın.

OKU ➤  Ravioli Farina

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir