Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İrmik Sarması

İrmik Sarması

2485

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta

2 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

1 adet limon

1 su bardağı irmik

Şerbeti İçin:

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Su ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, daha sonra soğuk şerbete ihtiyacımız olacak.

Hamur yoğurma kabına sıvı yağı, yoğurdu, yumurtaları ilave edin. Unu, rendelenmiş limon kabuğunu ve kabartma tozunu da ekleyin. Hamuru karıştırıp elinizle istediğiniz şekli verin. Her hamuru irmiğe bulayın. Yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, hamurlar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğuk şerbetin içinde 4-5 saat bekletin. Vanilyalı dondurma ile birlikte servise hazır edebilirsiniz.

OKU ➤  Kaymaçina

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir