Malzemeler
200 gram nohut
200 gram firik bulguru
50 gram tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
50 gram kuru erik
1 bardak su
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
Nohudu 1 gün önceden ıslatın yıkayıp haşlayın. Firik bulgurunu da ılık suda 2 saat bekletin ve bir karıştırma kabına alın. Tahin, zeytinyağı, sarımsak, yarım bardak ılık su ve baharatları ekleyin, rondodan geçirin. Biraz taneli kalmasına dikkat edin. Servis tabağına; bir kaşık firikli humusu ortasını açarak koyun.
Ocağa koyduğunuz teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Kuru soğan, kapya biber ve sarımsağı, büyük kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavaya atın.
Tavukları yassı şeklinde doğrayın ve erikleri ilave edin. 1 bardak su dökün. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 5 dakika kısık ateşte bekledikten sonra firikli humusun orta kısmına tavukları yerleştirin.