Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Firik Bulgurlu Kuru Erikli Tavuk

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2015
in Tarifler
468 25
0
Firik Bulgurlu Kuru Erikli Tavuk
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2468

Malzemeler

200 gram nohut

200 gram firik bulguru

50 gram tahin

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

2 adet tavuk göğsü

1 adet kuru soğan

2 adet kırmızı kapya biber

50 gram kuru erik

1 bardak su

Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı

Nohudu 1 gün önceden ıslatın yıkayıp haşlayın. Firik bulgurunu da ılık suda 2 saat bekletin ve bir karıştırma kabına alın. Tahin, zeytinyağı, sarımsak, yarım bardak ılık su ve baharatları ekleyin, rondodan geçirin. Biraz taneli kalmasına dikkat edin.  Servis tabağına; bir kaşık firikli humusu ortasını açarak koyun.

Ocağa koyduğunuz teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Kuru soğan, kapya biber ve sarımsağı, büyük kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavaya atın.

Tavukları yassı şeklinde doğrayın ve erikleri ilave edin. 1 bardak su dökün. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 5 dakika kısık ateşte bekledikten sonra firikli humusun orta kısmına tavukları yerleştirin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Beslenme Hatalarına Düşmeden Sağlıklı Bayram Geçirmenin İpuçları

Next Post

Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

Yemek Zevki Editör

Next Post
Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki