Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy beyaz soğan
Yarım adet küçük boy beyaz lahana
1 adet büyük boy domates
4 su bardağı su
1 kahve fincanı yulaf ezmesi
1 silme tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Hazırlanışı
2 su bardağı su içerisinde yulaf ezmesini 5 dakika kaynatın. Soğanı çentin ve lahanayı 2 santim büyüklüğünde ince ince doğrayın. Zeytinyağının içerisine soğan ve lahanaları ekleyin. Soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ve yulaf ezmesini ilave edin. 1-2 kez karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. 30 dakika kadar orta ateşte kaynatın. Ateşten aldıktan sonra tuzunu ekleyin. Karabiber ilave ederek sıcak olarak servis yapın.
1 porsiyonu 135 kalori içerir.