Ana Sayfa » Haber Turu » Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek

2455Malzemeler:

1 küçük kase dilimlenmiş zeytin

2,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı toz maya

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Maya ile şekeri 1 çay bardağı ılık suda eritip 15 dakika bekletin.

Unu hamur yoğurma kabına alın. Mayalı suyu, tuzu ve zeytinleri ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Top şeklinde yuvarlayın ve üzerini streç folyo ile kapatıp ılık bir ortamda yarım saat mayalanmaya bırakın. Hamuru fırın tepsinize sığacak şekilde ekmek formuna getirin. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat daha dinlendirin. Hamurun üzerine fırça yardımı ile ılık su sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

OKU ➤  Tavuklu Dürüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir