Malzemeler:
> 225 gram un > 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
> 1/8 çay kaşığı tuz > 125 gram yumuşatılmış tereyağı
> 100 gram toz şeker
> 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
> 1 adet iri yumurta
> 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
> 180 gram kuru siyah üzüm (çekirdekleri çıkarılmış)
Hazırlanışı: Fırınınızı 190 dereceye getirip ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırın. Tereyağı, şeker ve limon kabuğu rendesini geniş bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar yüksek hızda mikser ile çırpın. Yumurtayı da ilave edip hafifçe karıştırın. Kuru malzemeyi, yulaf ve üzümü de ekleyerek hamurunuzu hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan 1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak bu parçaları 8 cm ara ile tepsilere dökün. Kurabiyelerin kenarları altın rengini alana dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumaları için bekletin.