Malzemeler:
Portakal Sos İçin:
> 1 su bardağı portakal suyu
> 1 su bardağı su
> 2 yemek kaşığı nişasta
> Yarım su bardağı şeker
Panna Cotta İçin:
> 2 paket süt kreması (400 gram)
> 6 yemek kaşığı pudra şekeri
> 2 yemek kaşığı toz jelatin
> 1 paket vanilya
> 2 su bardağı süt
> 2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Panna Cotta Hazırlanışı: Portakal sos malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Krema, pudraşekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın. Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın. Son olarak portakal sosunu muhallebinin üzerine ekleyin. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.