Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sütlü Tatlı

by Yemek Zevki Editör
20 Mayıs 2014
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Sütlü Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bardak

Malzemeler:
> 800 ml. süt
> 200 ml. krema
> 3 adet yumurtanın sarısı
> 4 yaprak jelatin
> 3 adet damla sakızı (Her biri en fazla nohut büyüklüğünde olmalı!)
> 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
> 4-5 adet taze çilek
> 4 adet şemsiye çikolata

Hazırlanışı: Jelatin yapraklarını soğuk suda 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içinden çıkartın. Jelatinleri sıcak suda da yumuşamaya bırakın. Sütü ve damla sakızlarını tencerede kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerle birlikte mikser yardımı ile cam bir kasede köpük köpük olana dek çırpın. Soğuyan damla sakızlı sütü, yumurtalı karışıma ip gibi ekleyerek yedirin. Her iki karışımı, benmari usulü ama kaynatmadan, koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Jelatinleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Tüm malzeme karışınca ocaktan alın. En son kremayı ekleyin. Soğuyunca servis kaselerine veya bardaklara paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre küp doğranmış çilek parçaları ve şemsiye çikolata ile süsleyerek servise hazır edin.

Lezzet ekürileri: Bol köpüklü bir Türk kahvesi ya da sade filtre kahve iyi gider.

 

Tags: Tatlılar
Previous Post

Süt Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Next Post

Uzmanlar Dünya Süt Günü’nde Herkesi Süt İçmeye Çağırıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Uzmanlar Dünya Süt Günü’nde Herkesi Süt İçmeye Çağırıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki