Malzemeler:
> 4 adet enginar
> 1 demet taze soğan
> 1 demet nane
> Yarım demet dereotu
> Yarım demet maydanoz
> 1 su bardağı yasemin pirinci
> 1,5 kahve fincanı zeytinyağı
> 1 adet limon
> 1 adet dilimlenmiş limon
> 1 adet kapya biber
> 1 tatlı kaşığı toz şeker
> Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yapraklarını temizleyin. Kalan yaprakların uç kısımları sert ise mutfak makası ile yapraklar tamamen kopmayacak şekilde, sadece uç kısımlarını kesin. Ortasındaki öbek yaprakları da eldiven yardımı ile tek tek temizleyin. En son içindeki tüyleri kaşık yardımı ile çıkartın. Enginarları temizledikten sonra içini limonla ovun. Pirinci yıkayıp süzdükten sona bir kaba alın. İnce kıyılmış yeşillikleri, zeytinyağının yarısını, zar şeklinde doğranmış kapya biberi, tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın. İç malzemeyi enginar yapraklarının arasına ve ortasına özenle yerleştirin. Dilimlenmiş limonları Emsan Patara Karnıyarık Çelik Tencere’nin tabanını tamamen kaplayacak şekilde dizin. Enginarları da limon dilimlerinin üzerine yerleştirin. Tencerenin yarısına kadar sıcak suyu dökün. Kalan zeytinyağını da enginarların üzerine dökün. Orta ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.