Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Lezzetçibaşı’ndan Mangalcılara Lezzet Tüyoları

by Yemek Zevki Editör
07 Mayıs 2014
in Haber Turu
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Mangalda sağlıklı lezzetin sırrı; kaliteli et, doğru ürün tercihi, marinasyon ve mangal kurallarına uymakta saklı.

Türkiye’nin lider gıda markalarından Banvit, havaların ısınmasıyla başlayan mangal sezonuna özel olarak ürettiği ürünlerinin yanı sıra mangalda sağlıklı lezzetler hazırlamanın tüyolarını da veriyor. Kaliteli et, doğru ürün tercihi, marinasyon (soslama) ve mangal kurallarına uyan her mangalsever birer Lezzetçibaşı’na dönüşebilir.

Havaların ısınması ve yemek kültürümüzün geleneksel alışkanlıklarından biri haline gelen ‘mangal’ sezonunun açılması ile birlikte her yeri iştah açıcı mangal kokuları sararken, lezzetli ve sağlıklı et tüketiminin önemi de yeniden gündeme geldi.

Gıda sektöründe tüketicilerine yaklaşık yarım asırdır hizmet veren Banvit, modern tesislerinde, uluslararası gıda güvenliği standartları altında ürettiği piliç, hindi, kırmızı et ve işlenmiş hazır ürünleriyle tüketicilerine aynı şemsiye altında geniş bir et ürünleri portföyü sunuyor.

Banvit mangal sezonunda piliç ve hindi eti sevenlere; Drumstick, Pirzola, Dilimli Bonfile, Biftek, Izgara Tava, Beyti, Kanat, Kalça – Çöp ve Baby Şiş’den oluşan ürünlerini sunuyor. Ayrıca acılı – acısız Vakumlu Kangal ve Parmak Sucuk lezzetleri, Banvitburada.com ayrıcalığıyla Pirzola, Antrikot, Bonfile, Kontrafile ürünleriyle kırmızı etten vazgeçemeyenler de unutulmuyor. Jumbo ve Kokteyl Sosis gibi şarküteri ürünleri, kebap, döner, köfte, burger gibi hazır ürün seçenekleri de mangalda farklı lezzetler arayanlara alternatif sunuyor.

Mangal yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

Araştırmalar gıda kaynaklı birçok hastalığın önlenebilir insan hatalarından kaynaklandığını ortaya koyuyor. Özellikle mangal yapılırken farkedilmeyen pek çok detay, sağlık için çok büyük önem taşıyor. İşte aşağıda bazı temel ve önemli adımlar;

•Ustaca mangal yapmanın püf noktası öncelikle, ‘soğukta muhafaza edilmiş’ etleri kullanmaktan geçiyor.

•Çiğ etlerin değdiği bıçak ve doğrama tahtaları, domates ve biber keserken kullanılmıyor.

•Çapraz bulaşma olmaması için kırmızı et ve piliç eti için ayrı ayrı ekipmanlar kullanmak gerekiyor.

•Kömürün iyice közlenmesi bekleniyor. Etle kömür arasında yaklaşık 15 cm verilerek etler ızgaraya bırakılıyor.

•Çift maşa kullanılıyor, çiğ ete değen maşayla pişmiş et alınmıyor.

•Etler çiğ bırakmadan pişiliyor ama yakılmamasına da dikkat ediliyor.

•Çevre güvenliği için mangal bitince kor ateş suyla iyice södürüldükten sonra küller çöpe dökülüyor.

•Bir sonraki mangal için tüm ekipmanlar iyice temizleniyor ve temiz bir yerde muhafaza ediliyor.

 

Tags: Basit Yemeklerdünya mutfakları
Previous Post

Risotto Topu ve Pane Hamsi Tapas

Next Post

Anneler Günü’ne Özel Cevizli Ev Baklavası!

Yemek Zevki Editör

Next Post

Anneler Günü’ne Özel Cevizli Ev Baklavası!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki