Ana Sayfa » Haber Turu » Sadece Organik Üretim Yapan Orvital, Ürün Grubuna Bakliyatı Da Ekledi

Sadece Organik Üretim Yapan Orvital, Ürün Grubuna Bakliyatı Da Ekledi


Türkiye’de organik tavuk eti ve kırmızı et üreten ilk firma olan Orvital Organik Gıda, çocuklar için ürettiği organik şarküteri ürünleriyle anne babaların içini rahatlatmıştı. Mart 2014’te fasulye, nohut, kırmızı mercimek, bulgur, makarna  ve pirinci de organik ürün grubuna dahil eden Orvital Organik Gıda, bakliyat ürünlerinde “organik pahalıdır” algısını yıkıyor.

Uluslararası Organik Sertifikasyon kuruluşları ve zincir marketler tarafından denetlenen Orvital Organik Gıda, büyümesini sürdürürken bir yandan da sağlıklı nesillerin yetişmesi için 7’den 70’e herkesi bilinçlendirmeyi hedefliyor. 2009 yılından kurulan Orvital, her geçen gün ürün yelpazesini de genişletiyor.

Carrefour ve Real Zincir Mağazaları’nda raflara giren organik bakliyat ürünlerinin diğer organik ürünlerden %50 daha ucuz olduğuna dikkat çeken Orvital Organik Gıda Kurucu Ortağı ve Gıda Mühendisi Muharrem Doğan “2009 yılından beri organik tarım yönetmeliği çerçevesinde et ve tavuk ürünleri üretiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tavuk eti ile kırmızı eti karıştırmayı yasaklaması; organik ürünler ile konvansiyonel ürünlerin arasındaki fiyat farkını azalttı. Amacımız organik beslenmeyi yaygınlaştırarak sürdürülebilir bir toplum sağlığı bilinci oluşturmak. Unutmayalım ki bugün artan hastalıkların büyük çoğunluğunun temelinde yanlış ve sağlıksız beslenme yatıyor. Bakliyatı tarladan sofralarımıza taşıdığımızdan hedeflediğimiz fiyat politikasını yakaladık. Sağlığınız için %15’lik bir fark ödemek ki bu organik bulgurda  ürün başına 1.5 TL eder, organik beslenmenin önünde bir engel değil artık.  Organik pahalıdır algısını yıktığımız gibi organik beslenmenin önündeki fiyat engelini de kaldırdık. Toplumumuzun sağlıklı ve organik beslenebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Organik tavuk ürünleriyle pazara giren Orvital, bugün tavuğun yanı sıra sağlığını ön planda tutanlara özel; organik kırmızı et, şarküteri ürünleri (sosis, salam, sucuk, döner) makarna ve bakliyatı kapsayan geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

OKU ➤  Eker’den yeni lezzet Hellim peyniri

“Doğal ve köy ürünlerini organik gıdalardan ayrıştırın”

Avrupa’da örneği az bulunan Samsun’daki organik tesislerinde tavuk, Çanakkale Ayvacık’ta kırmızı et üretimi yapan Orvital
Organik Gıda Kurucu Ortağı ve Gıda Mühendisi Muharrem Doğan doğal ve köy ürünleri ile organik üretimi karıştırmamak gerektiğine vurgu yaparak “Organik gıda, denetleme ve kontrollü üretimle eş anlamlıdır. Organik gıdanın yetiştirilmesi ve işlenmesinde, genetik mühendisliği, yapay ve benzeri gübreler, böcek ilaçları, yabani ot ve mantar öldürücü ilaçlar, büyütme düzenleyiciler, hormonlar, antibiyotikler, koruyucular, renklendiriciler, katkı maddeleri, kimyasal kaplama ve parlatıcı maddeleri kullanılmaz. Organik gıda, tohumundan ve yetiştirildiği tarladan üretim aşamasına kadar her süreçte kontrol edilip, tamamen doğal yöntemlerle üretilir. Organik gıda üretilecek tarlanın organik sertifikası alması için en az 3 yıl hiç bir tarım ilacı ve kimyasal maddeye maruz bırakılmamış olması gerekir. Organik beslenme, çevresel toksinlerle (tarım ilacı kalıntıları, hava ve su kirliliği)  karşılaşmamızı önemli ölçüde engellemiş olur. Organik ürünlerin bu kriterler göz önünde bulundurarak diğer üretim şekillerinden ayrı tutulması gerekir” dedi.

“En önemli denetçi tüketici olmalı”

Tüketicileri uyaran Doğan: “Gıda üretimi yapan firmaların en güçlü denetçisi tüketici olmalı. Lütfen aldığınız ürünün üreticilerini ve üretim tesislerini kontrol edin. Organik ürün etiketlerinde sertifika numaraları ve “Tarım Bakanlığından onaylı” ibaresi bulunmalıdır. Sertifikasyon numarası bulunmayan ürünlere dikkat edin” dedi.

“Okul menülerine organik et girmesini sağladık”

Çocuklarını sucuk, salam ve sosisten uzak tutmak zorunda kalan annelerin içini rahatlatan Orvital Organik Gıda, nitrat ve fosfat tuzu gibi renklendirici ve bağlayıcı hiçbir katkı maddesi içermeyen sadece tuz ve baharatla işlenen organik şarküteri ürünleri üretiyor.  Tavuk ürünlerinde göğüs eti, kırmızı ette löp et kullanan Orvital, birçok okulun menüsüne organik gıda girmesini sağladı. Okulları organik beslenmeye teşvik etme konusunda ebeveynlere büyük görev düştüğüne inanan Gıda Mühendisi Muharrem Doğan, “Menüsünde organik gıdaya yer vermek isteyen her okula herhangi bir ticari kaygı gütmeden destek vermeye hazırız” dedi.

OKU ➤  Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir