Kreması için:
• 2 paket labne peyniri
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 adet yumurta
• 1 adet limon kabuğu rendesi
• 1 kutu süzme yoğurt
Tabanı için:
• 2 su bardağı iyice öğütülmüş burçak bisküvi
• Yarım çay kaşığı tarçın
• 125 gram tereyağı
Limonlu Cheesecake Tarifi:
Tart hamurunu hazırlamak için; Tava içinde tereyağını eritip, öğütülmüş bisküvileri ve tarçını karıştırıp ocaktan alın. Kelepçeli pasta kalıbınızın kenarlarını tereyağı ile hafif yağlayın ve 2 cm kalınlığında olacak şekilde harcı tabana sıkıca yerleştirin. Üst kremasını hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın. Üst kremasını hazırlamak için: Oda ısısına getirilmiş, yumuşak labne peynirini düşük hızda mikserde 1 dakika çırpın. Yavaş yavaş toz şekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin, yaklaşık 1-2 dakika kadar. Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma yedirin. Limon kabuğunu ekleyip hafif karıştırın. Süzme yoğurdu ekleyin. Soğumakta olan alt hamura karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın. Kalıbınızı alt tarafından alüminyum folyo ile sarın. Genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde önceden ısıttığınız ve 165 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Bıçakla kenarlarından geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
Kulağa müthiş hoş gielyor, unsuz olması. Benimde unsuz bademli bir tartım var, o yüzden sizin bu tarifi çok tuttum.Hemde hemen deneyeceğim, harikasınız.sevgilerle
Merhaba,
İnternette ki onca tarif arasında bu cheesecake tarifi nedense beni cezbeden oldu. İyi ki de olmuş. İnanın süper oluyor. Dün akşam gelen misafirlerime yaptım. Ben kalır diye düşünürken 1 dilim bile kalmadı. Tavsiye ederim.