Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Bol Bademli Pilav

Bol Bademli Pilav

1997

Malzemeler:

2 su bardağı baldo pirinci

4 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu

Tuz, karabiber

1 kase badem içi

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar (yarım saat) bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın.

Tereyağını ve sıvı yağı pilavı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. Pirinci ekleyin. 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak et veya tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.

Ayrı bir tavada badem içlerini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kavurun. Pilav pişince ocaktan alın, demlenme sırasında bademleri ve taze çekilmiş karabiberleri serpin. 5 dakika daha dinlendirdikten sonra servise hazır edin.

OKU ➤  Emsan’dan Bayram Sofralarınıza Şıklık Katan Ürünler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir