Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinci
4 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu
Tuz, karabiber
1 kase badem içi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar (yarım saat) bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın.
Tereyağını ve sıvı yağı pilavı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. Pirinci ekleyin. 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak et veya tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
Ayrı bir tavada badem içlerini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kavurun. Pilav pişince ocaktan alın, demlenme sırasında bademleri ve taze çekilmiş karabiberleri serpin. 5 dakika daha dinlendirdikten sonra servise hazır edin.