Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Etli Dovğa

by Yemek Zevki Editör
18 Nisan 2014
in Çorba Tarifleri
478 15
0
Etli Dovğa
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1987

Malzemeler

500 gram kase  yoğurt

2 adet yumurta

1-2 yemek kaşığı un

1 küçük çay bardağı pirinç,

200 gram kuzu kıyma

1 adet orta boy soğan,

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım demet dereotu

Yarım demet yeşil soğan

1 demet taze nane

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kıyma için; Öncelikle kuru soğanları çok ince şekilde rendeleyin. Daha sonra üzerine kıyma, yeterli miktarda tuz, karabiber ilave ederek yoğurun.

Kıymadan nohut ve ya fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri buzdolabına koyarak 1-2 saat kadar dinlendirin.

Yoğurdu için; Kase yoğurdu bir tencereye koyun. Üzerine yumurta, un, yıkanmış pirinç ilave ederek, iyice karıştırın.

Daha sonra kısık ateşte, ocağın üzerine koyup, üzerine takriben 2 su bardağı kaynar su ilave edin ve ara sıra karıştırarak kaynatın.

Ayrı bir tencerede 2 su bardağı suda köfteleri, su kaynayıncaya kadar pişirin.

Köfteler kaynadıktan sonra, suyu ile beraber yoğurt çorbasının üzerine ilave edin.

Akabinde üzerine  hemen haşlanmış nohudu ekleyip, ara sıra karıştırarak pişirin.

Çorba pişerken hemen yeşillikler yıkayıp, çok ince şekilde doğrayın.

Çorba kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatıp, ocağın üzerinden alın.

Daha sonra üzerine doğradığınız yeşillikleri, arzunuza göre tuz ve karabiber ilave edin.

Tencerenin ağzını kapatıp bu şekilde 5 dakika dinlendirin ve daha sonra servis aşamasına geçin.

Tags: ÇorbaÇorbalar
Previous Post

En Lezzetleri Hamur İşlerinin Adresi Emsan Nar Serisi

Next Post

Ballı Helva

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ballı Helva

Ballı Helva

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki