Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ayva Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
15 Nisan 2014
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Ayva Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1980

Malzemeler:

4 adet orta boy ayva

2 adet hazır kuşburnu çayı (sallama)

1 kilo toz şeker

5 su bardağı su

3 gram limon tuzu

1 çay kaşığı kurutulmuş lavanta

2 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Ayvaları soyun, enine ikiye kesin. Ayvaları, çekirdeklerle birlikte kuşburnu çayı ilave edilmiş kaynayan suyun içine atın. 10 dakika haşladıktan sonra şekeri ilave edin. Karıştırarak eritin.

Şeker eridikten sonra kurutulmuş lavantayı ilave edin. Orta ateşte, şerbet koyu bir kıvama gelene dek kaynatmaya devam edin.

Koyu bir kıvama gelince birkaç çorba kaşığı suda eritilmiş limon tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Tatlıyı kevgirle suyun içinden alın ve ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. Üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika kadar kızartın. Fırından alın, soğuyunca servis tabağına aktarın. İsteğe göre kaymak ve ince çekilmiş Antep fıstığı içi eşliğinde servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Kurutulmuş Kayısılı Kabak Çiçeği Dolması

Next Post

Çilekli Panna Cotta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çilekli Panna Cotta

Çilekli Panna Cotta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki