Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pay De Pera

by Yemek Zevki Editör
11 Nisan 2014
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Pay De Pera
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1972

Malzemeler:

3 adet yumurtanın akı

120 gram pudra şekeri

40 gram un

100 gram tereyağı

1 litre su

1 su bardağı toz şeker

1 kilo armut

1 çubuk tarçın

1 adet limonun suyu

Yarım tatlı kaşığı vanilya

Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı:

1 litre suyu tencereye aktarın. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte birkaç taşım kaynayınca dilimlenmiş armutları da ilave edin. Armutlar diri kıvamda yumuşayınca ocaktan alın. Haşladığınız armutları tencerenin içinden süzgeçle alın. Soğumaya bırakın.

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.

Geniş bir kabın içerisine unu, vanilyayı ve pudra şekerini harmanlayın. Sonra yavaş yavaş çırparak yumurta akını ilave edin. En son eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. Pütürsüz bir kek hamuru elde edene dek karıştırın.

Hamuru ısıya dayanıklı güveç kaplarına üstten bir parmak genişliğinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Ortalarına birkaç dilim armut batırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alın, servis etmeden hemen önce üzerine vanilyalı dondurmayı yerleştirin. Dondurmalar erimeden hemen servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Sağlıklı Tariflerle Yaza Sağlıklı Girin

Next Post

Kanatlı Beyaz Et Üretimi Hakkında Tüketicilerin Doğru Sandıkları Yanlışlar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kanatlı Beyaz Et Üretimi Hakkında Tüketicilerin Doğru Sandıkları Yanlışlar

Kanatlı Beyaz Et Üretimi Hakkında Tüketicilerin Doğru Sandıkları Yanlışlar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki